SOTE Szemészet auditórium oktatástechnikai installáció

A Szemészeti Klinika egyetemi előadótermét a legkorszerűbb audiovizuális technikával szereltük fel. Az oktatók a megjelenítéssel kapcsolatban magas igényeket támasztottak, így egy igen komoly rendszer állt össze. A fel-le mozgatható tábla elé 3 álmennyezetbe süllyesztett vetítővászon került. A beugró előadói rész miatt a két szélső 240 cm széles vásznat a pontos pozicionálás miatt egyedi kialakítású sínes mennyezeti konzolra szerelt short-throw projektorok, míg a középső 270 cm széles fő felületet a hátsó falra szerelt, cserélhető lencsés vetítő szolgálja ki.

Az előadók a pulpitusba épített helyi számítógépről és/vagy notebook csatlakozásról prezentálhatnak, valamint kivetíthetik a dokumentumkamera képét is, mindezek mellet az épület 6 műtőjéből kaphatnak a videoképek mellett műszerképeket is. A különböző helyekről érkező jelet egy mátrix-switcher segítségével bármely projektornak leoszthatják.
A kb. 200 fős hallgatósághoz komoly hangosítást terveztük, 4x400 W teljesítménnyel és bejátszó vezeték nélküli mikrofonokkal.
A rengeteg technikai eszközt manuálisan már nem lehetne kezelni, így a teljes terem irányítását egy Crestron központi vezérlőrendszer fogja össze, természetesen integrálva a 8 körös világítást és az árnyékolók mozgatását is.
Minden funkció egy helyről, a pulpitusba épített magyar és angol nyelvre programozott touchpanelről érhető el.

Az installáció legnagyobb érdekessége, hogy a jelátvitel már teljesen digitális mindössze egy 90 cm-es VGA kábel került beépítésre a régebbi analóg notebookok csatlakoztatásához, de ez is rögtön átalakításra került.

A rendszerek az alábbi eszközökből kerültek kiépítésre:

Panasonic PT-TW230 short-throw projektorok
Panasonic PT-EW630 installációs projektor, ELT20 tele objektív
Lumens PS750 dokumentumkamera
AVTek Business Electric motoros mozgatású vetítővásznak
SMS ShortThrow V projekorkonzolok
AVTek AST 1200 projektorkonzol
Crestron TPMC-4SM touchpanel
Crestron CP2E központ és interfacek
Kramer VS-44H HDMI 4x4 mátrixswitcher
Kramer VP-417 prezentációs scaler-switcher
Lightware twisted-pair jelátviteli rendszerek
Trevis AudioLab 400 W hangfalak
Auditechnika mikrofonok
Gerry PowerCube erősítő
Allen & Heath iDR4 digitális zónamixer

Tekintse meg a referencia oldalunkon az installáció képeit!


2012. december 14. hírek