Intelligens izzórendszer a Sanyotól

Új technológiával jelentkezik a Sanyo: az Intelligent Lamp Control System (intelligens izzószabályzás) a gyártó szerint adott pillanatban akár 69%-kal is csökkenheti az energiafelhasználást. A rendszer két lényegi újításból áll.

Az első az úgynevezett „lamp control”: feladata, hogy a kibocsátott fénymennyiséget és a vetített kép fényerejét összhangba hozva csökkentse a projektor energiafelhasználását.

Emellett persze adott a kézi fényerőállítás lehetősége is, sőt, az izzókontrollnak köszönhetően az eddiginél jóval nagyobb fényerőskálán mozoghatunk akár 2000:1-es kontrasztarány mellett.

A másik fő komponens egy automatikus színegyensúly-korrekciós rendszer, a „Color Shift Correction”: ez a folytonos korrekciós képesség másodpercről másodpercre dolgozik, és azért felel, hogy az alacsonyabb fényerőértékek mellett is minden kép színhelyes maradjon.

Az automatikus korrekción kívül három beállítási lehetőségünk van: Normal, Eco 1, Eco 2. Ezekben a különböző vetítési körülményekhez igazított, előre meghatározott fényerőinformációkat tárolhatjuk. Az ILCS rendszer a WU3001-es projektorban debütál.


2011. szeptember 19. hírek