SANYO 7000 lumenes full HD újdonság

Sanyo PLC-HP7000L

A Sanyo múlt héten, Münchenben mutatta be legújabb vetítőjét, a full HD felbontással, integrált QuaDrive technológiával és 7000 ANSI lumenes fényerővel szerelt PLC-HP7000-et. A sorozatszám egy sokoldalúan felhasználható, professzionális gépet takar: a gyártó szerint egyaránt kiszolgálhat mozikat, szabadtéri eseményeket és ipari környezeteket is, például egy gyártás szimulációjához.

A vetítő inorganikus LCD paneleinek és 380 wattos, egylámpás kivitelének köszönhetően a QuaDrive optikai vezérlővel minden eddiginél több szín megjelenítésére képes.  A modul először az említett PLC-XP200-ban jelent meg. A technológia egy negyedik LCD panel segítségével teljesen külön kezeli a sárga színt, és így 20%-al növeli a teljes színspektrumot. A gép kontrasztaránya így már 2700:1, ami közvetlen elődjéhez képest is kiemelkedő. Nem csak a feketék lettek mélyebbek, az LCD panelek is kevesebb UV-sugárzást nyelnek el, ami élettartamuknak kedvez.

Más pedig a karbantartás gyakoriságára van hatással: az aktív filter (AMF) használata mellett akár 10.000 órán keresztül biztonsággal használhatjuk a projektort. A filter-kazettában 10 megnövelt teljesítményű szűrőegység található, amely automatikusan továbbcsévél elhasználódás esetén.

A költséghatékony konfiguráció képes egyszerre több bemeneti forrás kezelésére is, a „kép a képben” és a „kép a kép mellett” funkciókkal ezek egyszerre kezelhetők. A PLC-HP7000 két digitális bemenettel rendelkezik, egy HDMI és egy DVI-D csatlakozó található rajta. A készülék ezen kívül Crestron RoomView-kompatibilitis, a szoftver segítségével beágyazható a meglévő eszközparkba. A központi elérés lehetővé teszi, hogy „távolról” irányítsuk vagy monitorozzuk a vetített tartalmat. A projektor RJ45-ön keresztül saját díjmentes szoftverével is integrálható a hálózatba.

A gép 11 kilogrammos, így könnyen szállítható és szerelhető. A középen elhelyezkedő lencse, a torzítás nélküli optikai lencsemozgatás és a függőleges vetítési képesség is az installációt könnyíti. A projektorral párhuzamosan négy új optika is a polcokra kerül: a szuper-nagylátószögű LNS W34, a nagylátószögű LNS-W33, az LNS-T34-es zoomlencse, és a standard látószöget biztosító LNS-S32.


2011. október 21. hírek